Megtalálták az idős nénit

2016. január 26. 23:34
Megtalálták az idős nénit

Idős nőt találtak egyedül botorkálni a téli erdőben január 24-én a vasadi polgárőrök.

Egy nem mindennapi esemény történt Vasadon, amikor 2016. január 24-én este, a fagyveszély miatt megszervezett fokozott járőrszolgálat alatt.

Idős, egyedülálló nyugdíjasokat kerestünk fel, hogy megnézzük minden rendben van-e velük, van-e tüzelőjük, élelmük, rászorulnak-e valamilyen segítségre - mondja Búzás István, a Vasadi Polgárőr Egyesület elnöke. - Külterületi szolgálatunk során, az út menti erdőkben egy idős személyre bukkantunk. Megkérdeztük a hölgyet, hová igyekszik, de sajnos nem tudott érdemleges választ adni. Didergett, láthatóan át volt fázva, ezért otthonomba vittem, ahol feleségem forró teával és vacsorával kínálta. Amíg megmelegedett értesítettem a Monori Rendőrkapitányságot, hogy találtunk egy idős személyt átfázva, aki jelenleg otthonomban tartózkodik, meleg helyen. Kis idő múlva az idős hölggyel való beszélgetés során lassan előjöttek az emlékei, így megtudtuk a nevét és azt, hogy Pilisen lakik, onnan gyalog tette meg a közel 18 kilométer távolságot. Mindezt az erdőben.

Későbbiek során az is kiderült, hogy az esti órákban érkezett Vasad területére a hölgy, ahol közben rásötétedett és a kimerültségtől már teljesen legyengült. A pilisi Rendőrség járőrei kiérkezésükkor ráismertek, mivel a néni már többször elment otthonából, bár ilyen nagy távolságot még nem tett meg.

Búzás István örömének adott hangot, hogy rátaláltak, hogy segíthettek és ezzel megmenthették a néni életét.

Fotók: Veroczki Barbara