Megyei polgárőr napot tartottak Nógrádban

2014. június 05. 19:28
Megyei polgárőr napot tartottak Nógrádban
A festői környezetben lévő Alsópetényben, a Cser-tó mellett tartották meg május utolsó napján az idei Nógrád Megyei Polgárőr Napot.
A rendezvényen megjelent Szabó Jenő vezérőrnagy a NVSZ igazgatója, a megyei rendőr-főkapitányság és a kapitányságok vezetői dr. Nagy László ezredes főkapitány vezetésével, a megyei katasztrófavédelem Berecz György ezredes igazgató vezetésével. A polgárőröket megtisztelte jelenlétével Balla Mihály országgyűlési képviselő, valamint Blahó Péter alezredes, a NAV területi igazgatója is.

Dr. Tóth László a Belügyminisztérium helyettes államtitkára köszöntőjében dicsérő szavakat mondott a Nógrád megyei polgárőrök munkájáról, és tájékoztatta a jelenlevőket az évről évre növekvő támogatásokról.

Dr. Szabó Sándor megyei kormánymegbízott által adományozott szalagot tűzik fel a Nógrád megyei polgárőrök csapatzászlajára
Dr. Szabó Sándor megyei kormánymegbízott által adományozott szalagot tűzik fel a Nógrád megyei polgárőrök csapatzászlajára

Dr. Szabó Sándor megyei kormánymegbízott szalagot adományozott a megyei polgárőr csapatzászlóra.
Ezután a házigazda Laluja Imre, Alsópetény polgármestere mondott köszönetet a helyi polgárőröknek az önzetlen munkájukért, és egyben ismertette a megjelentekkel azt is, miként fejlődik a Cserhát dombjai között megbúvó település.
Ezután Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke kért szót és köszönte meg a polgárőrök áldozatkész munkáját, valamint családtagjaik megértését, a szeretteiktől való távollét miatt.
Csóra György az OPSZ alelnöke méltatta a megyei polgárőrök munkáját.

Demeter Gábor, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége sajtóreferense arról is beszámolt, hogy A nap folyamán sok számos programmal szórakoztatták a szervezők a rendezvényen résztvevőket. Egyebek mellett izgalmas főzőverseny is zajlott, amiben tizennyolc csapat harcolt az első helyért. A büntetés-végrehajtás és katasztrófavédelem bemutatói után Ayala vidám műsora biztosított jó hangulatot, majd operett és magyar nóta énekesek, valamint a Retro Rock Band gondoskodott a szórakozásról. Emellett nem maradhatott el a férfiszemeket gyönyörködtető hastánc sem.
Az Országos Polgárőr Szövetség kitüntetését Sztrémi János hollókői polgárőr, valamint Erős Róbert, Nemti polgármestere vehette át.
Megyei elismerésben részesült Bodrogi István nyugalmazott rendőrezredes volt pásztói kapitányságvezető, valamint Kollár Béla, Molnár Csaba, Barna János a Nagyvárosi Polgárőr Egyesület, és Sári Lajos a Nagylóc Polgárőr Egyesület tagja, akik tárgyjutalmat vehetett át.
A jó hangulatú rendezvényt tóparti bál zárta.