Melléképület feltörőt fogtak a polgárőrök és rendőrök a közös akció keretében

2014. január 31. 10:49
Melléképület feltörőt fogtak a polgárőrök és rendőrök a közös akció keretében

Egy nádudvari lakos 2014. január 28-án 8 óra 35 perckor telefonon értesítette a helyi rendőrőrs egyenruhásait arról, hogy 2 órakor hangokat hallott a családi háza udvarán, majd arra lett figyelmes, hogy két fiú az utcán tol két kerékpárt. Reggelre derült ki számára, hogy a bicikliket tőle lopták el, mivel azokat nem találta a helyükön, valamint a melléképületéből még több szerszám is hiányzott.

A bejelentést követően a Nádudvari Rendőrőrs rendőrei és a Nádudvari Polgárőr Egyesület alelnöke, Harsányi László adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, amely eredményre vezetett, mivel másnap a Nádudvari Rendőrőrsre előállítottak két fiút, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók. A nyomozók a 14 éves fiatalkorút gyanúsítottként, míg gyermekkorú társát tanúként hallgatták ki.

 

A fiúk az ellopott járműveket elrejtették egy lakatlan házba és egy közeli nádasba, de a Nádudvari Rendőrőrs munkatársai Szőllősi József törzszászlós és Nagy Sándor őrmester, Harsányi László polgárőr alelnökkel közösen megtalálták, majd azokat 2014. január 29-én visszaadták sértettnek.

A fiatal tettes ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Nádudvari Rendőrőrse folytatja.