Művészetek Völgye polgárőr segítséggel

2014. augusztus 15. 11:44
Művészetek Völgye polgárőr segítséggel
Fokozott szolgálatot adtak a Művészetek Völgyében a térség polgárőrei.
Idén július 26. és augusztus 03. között már 24. alkalommal rendezték meg a Művészetek Völgye fesztivált, amely a maga nemében és kategóriájában vezető helyet vívott ki a fesztiválok sorában. A fesztivál központja Kapolcs volt, mint eddig minden alakommal. A szervezők szerint a különböző programokra több mint 140 ezren látogattak el a hegyekkel határolt kis településre. A látogatók nagy létszáma a közbiztonság fokozott fenntartását követelte a kapolcsi polgárőrségtől is. A polgárőrség és a rendőrőrség folyamatos kapcsolatban álltak egymással. A rendőri állomány jelenléte mellett a polgárőrök is napi 24 órában nyolc fővel láttak el szolgálatot. Ilyen fokú leterhelést az egyesület csak Zalahaláp, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy,Tapolca polgárőreinek segítségével tudta eredményesen megoldani.

A rendőrséggel való kiváló együttműködés keretében a feladatok egymás közötti megosztásával a rendőrség fokozottabb figyelmet tudott fordítani a tömegben elvegyülő bűnöző életmódot folytató személyek felderítésére.
A tíz nap fáradságos volt, de a polgárőrök a rendőrséggel példás együttműködésben eredményesen teljesítették önkén vállalt feladataikat. Erre lehet jó példa az is, miszerint a polgárőrség együttműködését a Tapolcai Rendőrkapitányság. vezetője írásban is megköszönte.