Oktatás és vizsga Vecsésen

2016. január 16. 21:31
Oktatás és vizsga Vecsésen

Gépjármű-ügyintézői oktatást és azt követő vizsgát tartották pénteken a Vecsésen a helyi, az ecseri valamint az üllői polgárőröknek.

A vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban január 15-én este négy egyesület 32 polgárőre gyűlt össze a gépjármű-ügyintézői oktatásra és vizsgára. A 2014. július 1-jén hatályba lépett Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű-üzemeltetési Szabályzata előírja, hogy a járőrgépkocsik vezetéséhez az érintett polgárőröknek ún. „ügyintézői engedéllyel” kell rendelkezniük. A nyomtatványok a héten érkeztek meg, ezért a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökével történt egyeztetés alapján az ügyintézői engedélyek kiadásához oktatást és vizsgáztatást szerveztek. Az oktatáson részt vevők előadást halhattak a KRESZ vonatkozó részeiről, a Polgárőrség gépjármű-használati Szabályzatáról - különös tekintettel az egyesületi szintű és az egyes polgárőrre vonatkozó szabályokra - a járőrszolgálatot ellátó polgárőr gépjárművek és járművek egységes külső megjelenésének leírásairól és követelményeiről, valamint más jogszabályokról.

A Vizsga során 10 kérdéses, feleletválasztós tesztsor kitöltése volt a feladat – mondta Suskovics Zoltán, a Vecsés Települési Polgárőr Egyesület alelnöke. - A tesztírás nem előre nyomtatott feladatlapon történt, hanem a kivetített kérdésekre adandó választ a vizsgázónak egy egyedi jelzéssel ellátott papírlapra kellett ráírniuk. A tesztírás után annak javítása és kiértékelése a helyszínen történt.
Suskovics Zoltán emellett arról is beszámolt, hogy a házigazda vecsésiek mellett az ecseri, az üllői, valamint a járási koordinátor személyében a gombai egyesület is képviseltette magát, akikkel eddig is szoros volt a szakmai együttműködés