Osztályfőnöki órán

2015. október 19. 20:54
Osztályfőnöki órán
A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért és a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola közös szervezésében rendhagyó osztályfőnöki órát tartott. Az órán az iskola tanulói Dolycsák Ferenc alelnök előadásában részletes információkat hallottak a Közösségi Szolgálat programismertetőjeként.

Az Országos Polgárőr Szövetség szinte valamennyi fórumán szó volt a fiatalok jelenlétéről - hangsúlyozta Dolycsák Ferenc. A vélemények megegyeznek abban, hogy szükség van a fiatalokra a szervezetben. Kell a lendületük, a tenni akarásuk, kell az új szemléletük, kell a modern életfelfogásuk, kellenek az ismereteik.

Van egy olyan lehetőségünk, amely biztosítja azt, hogy a fiatalok megismerjék a polgárőrséget, ízelítőt kapjanak a közösségért végzett munka szépségéből. Megtapasztalják azt az örömöt és elégedettséget, amelyet az akadályok és nehézségek legyőzése után érez az olyan ember, aki tudja, sokat tett a közösségért.

Ez a lehetőség az Iskolai Közösségi Szolgálat. Dolycsák Ferenc felhívta a figyelmet arra is, hogy az érettségire készülő diákok kötelezően 50 óra közösségi munkát kell hogy teljesítsenek ahhoz, hogy az érettségi vizsgákat megkezdhessék. Ennek a közösségi munkának elvégzésére és a polgárőrök munkájának megismerésére kitűnő lehetőség van a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért egyesületben. Egyesületünk alelnőke mondandójában megemlítette azt a lehetőséget is és egyben kérte is a fiatalokat arra, hogy minél többen jelentkezzenek a polgárőrségbe, a regisztrációjukat követően ugyanis egy képzési előadássorozatot szervez az egyesület, ahol részletesen megismerkedhetnek a polgárőrök közösségi szolgálataival.