Polgárőr Családi Nap Gönyűn

2015. július 22. 13:23
Polgárőr Családi Nap Gönyűn

Hagyományteremtő jelleggel, július 18-án megtartották Gönyűn a Polgárőr Családi Napot.

A tavalyi sikeres rendezvényt megismételve, hagyományteremtő szándékkal Családi Napot szervezett a Faluház udvarán, 2015. július 18-án a Gönyűi Polgárőr Egyesület. Tette azzal a céllal, hogy a régi és új polgárőrök, a férjek, feleségek, gyerekek, unokák és idén először az Ifjú Gönyűiek Közösségének – az Egyesület által indított ifjúsági program – tagjai, szüleik, testvéreik kötetlen formában, „fehér asztal” mellett jobban megismerjék egymást, megbeszéljék a település, a család, valamint a feladatokkal kapcsolatos ügyes-bajos dolgokat, közelebbről megismerjék, elfogadják, segítsék egymást. Ugyanis a polgárőr első számú segítői szűkebb családjának tagjai, rokonsága, barátai, munkatársai, sporttársai és sorolhatnánk tovább. De hasznos a személyes beszélgetés az ilyenkor jelen lévő rendőrökkel is, akik ráadásul hajóvezetés közben a Dunán szórakoztatták polgárőr segítőiket.

A 10 órától 20 óráig tartó programon a létszám folyamatosan változott, de az egy időben egy helyen jelen lévők száma átlag 35-40 fő között mozgott, akik a trambulinokon, rendőrségi hajókon, céllövészeten, különböző ügyességi játékokon – mint a gólyaláb, a „diótörő”, stb. -, az asztaloknál, a sütés-főzés helyszínén érezték jól magukat. Azon kívül, hogy 9-10 óra felé el kell kezdeni főzni és dél tájban jó lenne enni, előre eltervezett program nem volt, mindenki akkor, ott és abban vett részt, amihez kedve volt. Azért szervezték így immár másodszor, mert a mindennapok „előírt” napirendje mellett időnként kell egy is könnyedség.

Az összejövetelen a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnökségének képviseletében Madarász István és családja, valamint Major Gábor, Gönyű község polgármestere is részt vett.