Polgárőr futott Schirilla Györggyel

2014. december 21. 17:01
Polgárőr futott Schirilla Györggyel
Országjáró körútja keretében Budaörsre látogatott 2014. december 17-én Schirilla György, a nemzet rozmárja. Hogy a futás zökkenőmentes lehessen, az útvonalat a Budaörsi Polgárőr Kiemelten Közhasznú Egyesület biztosította a futók és a kerékpárosok számára.
A futás során, azokon a helyszíneken ahol megállt a csapat, szalagot tűztek Schirilla György vándorbotjára.
Schirilla György azonban nem egyedül tette meg futva a teljes távot, hanem csatlakozott hozzá a Budaörsi Polgárőr Egyesület fiatal polgárőre Bilisics Gergő is, aki egyben vállalta azt is, hogy a futás alatt végig viszi a szalagos vándorbotot.

Bilisics Gergő elmondta, hogy a Budaörsi Polgárőr Egyesülettől több polgárőr is érkezett, hogy autóval, motorral, vagy gyalogosan biztosítsák a területet a futáshoz.

Zombori Géza, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Motoros Szolgálat, a Motorvéd vezetője elmondta, hogy a Budaörsi Polgárőrség és a Pest Megyei Polgárőr Szövetségtől kaptak felkérést, hogy segítsék az útvonal biztosítását.
„Három motorkerékpárral jöttünk. Mi egyébként motoros polgárőrök vagyunk, főképp fő közlekedési utakon, autópályákon, gyorsforgalmi utakon teljesítünk szolgálatot motoros rendőrökkel, illetve veszünk részt különböző közlekedési akciókban. Erre próbáljuk meg kiélezni a képzéseinket is. A motoros rendőrökkel gyakorolunk és tréningezünk is."

Bilisics Gergő boldogan futotta végig a távot Schirilla Györggyel együtt.

 

(Forrás: Budaörsi Infó)