Polgárőr mentett a paneltűzben

2016. január 05. 19:58
Polgárőr mentett a paneltűzben
Egy polgárőr figyelt fel a füstre, majd a lakók segítségével megfékezte a tűzet Miskolcon, egy Hegyalja utcai tízemeletes bérházban, december 24-én, a Miskolc-Diósgyőri Polgárőr Egyesület polgárőre.

Orbán Tamás, a Diósgyőri Polgárőrség egyik tagja vette észre szenteste napján, hogy a tízemeletes épületet erős füst és égett szag árasztotta el. Több lakó segítségével azonnal átvizsgálták a lépcsőházat, melynek során azt tapasztalták, hogy egy földszinti lakásból áramlik ki a füst. A tulajdonos csak hosszas dörömbölés után nyitott ajtót, ezt követően a polgárőr azonnal kivezette az ötven év körüli férfit és kutyáját a füsttel teli helyiségből.

Orbán Tamás a fejére húzta pulóverét, bement a lakásba és eloltotta a lángoló konyhaszekrényt, majd gondoskodott a helyiség átszellőztetéséről – közölte Hladon Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

A riasztás után nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, akik megállapították, hogy a tüzet a tűzhelyen felejtett serpenyő okozta.
Az eset során szerencsére nem sérült meg senki.

 

(A fotó nem az adott esetnél készült)