Polgárőr mikulás osztott szaloncukrot Szegeden

2014. december 06. 18:43
Polgárőr mikulás osztott szaloncukrot Szegeden
Ajándékkal kedveskedett Szeged lakosságának december 5-én az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület polgárőrmikulása.
Több mint húsz kilogramm szaloncukrot osztott szét a polgárőrtélapó és az őt segítő polgárőrség Szegeden, a Dugonics téri adventi koszorúnál. A gyermekek tágra nyílt szemekkel nézték a láthatósági mellényben serénykedő polgárőröket, de amikor meglátták a mikulást már mosolyogva fogadták el a finom szaloncukrokat. A felnőttek nagyon örültek a karácsonyi vásárban megjelenő polgárőröknek. A polgárőr segítők a szaloncukor osztás közben bűnmegelőzési célból felhívták a gyerekek figyelmét, hogy szülői engedély nélkül soha senkitől ne fogadjanak el semmit! A gyermekek szülei nagyon megköszönték a jó tanácsokat, és örömmel vették a civil bűnmegelőzők kezdeményezését.

Sándor János egyesületi elnök szerint a legmeghatóbb pillanat számára akkor jött el, mikor a rendezvényen megérkezett a mozgáskorlátozott egyesület kerekes székes mikulása. A két télapó kölcsönösen megajándékozta egymást egy apró ajándékkal.
A polgárőrök szaloncukrok osztása közben felhívták a szegedi polgárok figyelmét az értékeik fokozott védelmére, és a bűnmegelőzés fontosságára. A nagy sikerre tekintettel, az alsóvárosi polgárőrök szerint, jövőre nagyobb mennyiségű szaloncukorral és újabb meglepetéssel felszerelkezve fog Szegedre érkezni a polgárőrmikulás.