Polgárőrök a Forma 1-en

2014. július 30. 08:11
Polgárőrök a Forma 1-en
Idén immár huszadik éve közreműködtek a magyarországi Forma 1 verseny zavartalan lebonyolításában a polgárőrök Az előző évekhez hasonlóan most is négy napon keresztül állták a sarat a Pest megyei polgárőrök. Időnként szó szerint is.
A Mogyoródi Polgárőr Egyesület, az Újszilvás Község Polgárőr Szervezete, a Tura Biztonságáért 2002 Polgárőr Egyesület, az Aszód Galga Polgárőr Egyesület, a Bag Polgárőr Egyesület, a Szadai Polgárőr Egyesület, a Budaörsi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület, valamint Polgárőrség Heréd, Héhalom Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, Boldogi Polgárőr Egyesület és a Polgárőrség Hatvan Közhasznú Szervezet tagjai mintegy 78 fővel, közel ezer órában biztosította a rendőrséggel közösen a rendezvény zavartalanságát.

Sokan nem gondolnak rá, de a Forma 1-hez nem csak autóval érkeznek a nézők. Az egyszerre távozni akarók miatt komoly feladat várt a polgárőrökre a buszmegállóknál is
Sokan nem gondolnak rá, de a Forma 1-hez nem csak autóval érkeznek a nézők. Az egyszerre távozni akarók miatt komoly feladat várt a polgárőrökre a buszmegállóknál is

A százezres tömegeket megmozgató nemzetközi versenyen kiemelt, rendkívüli esemény nélkül zajlott le - adta hírül a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. - Gépkocsi lopás és feltörés, rablás, zsarolás, kifosztás a verseny ideje alatt nem történt. Szabálysértési feljelentést is csak 23 esetben tettek a rendőrök. Az eljárások elsősorban közlekedési szabályszegések miatt indultak.


Az időjárási körülmények ugyan próbára tették a polgárőröket és a rendőröket, de ennek ellenére a forgalom és a parkolás is gördülékenyen haladt, minden néző időben kiérkezett a versenyre, valamint a hatékony forgalomirányításnak köszönhetően a verseny után a forgalom - rendkívül gyorsan - két órán belül helyreállt. A pályáról kivezető utakat egyirányúsították és folyamatosan segítették a járművek akadálytalan haladását.