Polgárőrök a határon átívelő sportversenynél

2013. szeptember 24. 15:17
Polgárőrök a határon átívelő sportversenynél
Nagy érdeklődés közepette rendezték meg a Karva és Lábatlan közötti, határon is átívelő nemzetközi maratonit, melyen többek között a polgárőrök is segítették a futóként és kerékpárosként induló összesen négyszáznegyvennégy sportoló biztosítását.
Polgárőrök biztosítják egy maratoni futó biztonságát
Polgárőrök biztosítanak egy sportolót a Karva-Lábatlan közötti futóversenyen
2013. szeptember 22-én került megrendezésre a IV. Karva - Lábatlan Maratoni Futóverseny és Kerékpár Túra. A rendezők jelentős kapacitással készültek a versenyzők kiszolgálására, például a magyarországi Lábatlan és a szlovákiai Karva település között a Dunán az átkelést több hajó bevetésével oldották meg. A lábatlani szervezők felkérésére a Komárom Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség vállalta a két város közötti útvonal biztosítását. Az útvonal szlovákiai területén a szlovák rendőrök biztosították a sportrendezvényt, majd a futók és a kerékpározók a Mária-Valéria hídon áthaladva az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagjai mellett haladtak el.

Az esztergomi polgárőrség tíz fővel Tátig, onnan a nyergesújfalui polgárőrség nyolc fővel a város határáig, majd a Lábatlani Városi Polgárőr Egyesület négy fővel  a célig biztosította a futók és a kerékpárosok biztonságát, kiegészítve a Tárkányi és Kisbéri Polgárőr Egyesület kettő-kettő tagjával.
A Karva és Lábatlan közötti, falvakon és városokon keresztül haladó maratoni futást és kerékpártúrát a szlovák és a magyar rendőrség, valamint a polgárőrség - a verseny teljes szakaszán - balesetmentesen biztosította.

 

 

 

(Fotó: Engelbrecht Károly)