Polgárőrök a Szigeten

2014. szeptember 06. 19:29
Polgárőrök a Szigeten
A korábbi évek gyakorlata alapján idén ismételten felkérték a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesületet, hogy munkájukkal segítsék az Óbudai szigeten megrendezett Sziget fesztivált.
A polgárőrök este héttől hajnali négy óráig végeztek nyílt, demonstratív bűnmegelőzési járőrözést a fesztiválra érkezettek által látogatott területeken, a környező parkolókban és lakótelepeken, valamint folyamatos ügyeletet működtettek a szolgálati helyiségükben.

Szücs János, a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöke arról adott hírt, hogy a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (BPSZ) által biztosított öt darab Tetra típusú rádiókészülék jelentősen megkönnyítette a polgárőrök egymás közötti (járőrök és ügyeletek) kommunikációját és egyszerűsítette a kapcsolat fenntartását a rendőrségi vezetési ponttal. Segítséget nyújtott a kerületi polgárőröknek a Budapesti Közlekedési Polgárőrség, a Lágymányosi Polgárőr Egyesület, a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a X. kerület - Kőbányai "Wolf" Polgárőrség is, akik közül többen több alkalommal is szolgálatot vállaltak Óbudán.

A III. kerületi polgárőrök a fesztivál egy hete alatt 527 óra szolgálatot hajtottak végre.