Polgárőrök biztosították az Esztör Napokat

2014. szeptember 10. 18:35
Polgárőrök biztosították az Esztör Napokat
A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, az Esztergomi Dzsámi Múzeum, valamint a Párkányi Művelődési Ház közös szervezésében került sor 2014. szeptember 5-7. között a harmadik Esztör Napok rendezvénysorozatra, amit az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület polgárőrei biztosítottak.
Hosszú előkészületi munka és egyeztetések után az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület kapta a rendezési és a rendezvényekkel kapcsolatban jelentkező biztosítási feladatokat az Esztör Napokon. A három nap során a polgárőrség átlagos napi tizennyolc fővel vett részt a feladatok végrehajtásában. A történelmi harcokban, valamint a hadi bemutatókon részt vettek a kornak megfelelően a magyar, lengyel, török csapatok. Mindezeket a seregeket a magyar, lengyel és szlovákiai hagyományőrző csoportok személyesítették meg. A rendezvény eseményeit minden nap több ezres nézősereg követte figyelemmel.

A polgárőrök sikeresen végezték el a rájuk bízott feladatokat, minden helyszínen az állampolgárok, a szervezők, szereplők is elismeréssel fogadták a polgárőrség munkáját - mondta Bodrogai Sándor egyesületi elnök. - A záró napon Rezi-Kató Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumának igazgatója elismeréssel köszönte meg munkánkat.