Polgárőrök és rendőrök együtt Nagyignándon

2014. május 09. 20:38
Polgárőrök és rendőrök együtt Nagyignándon
Egy helyen szolgálnak ezentúl a rendőrök és a polgárőrök Nagyigmándon, ugyanis Körzeti megbízotti irodát adtak át május 8-án a Komárom-Esztergom megyei nagyközségben.
Körzeti megbízotti irodát adtak át 2014. május 8-án Nagyigmándon melynek ünnepélyes megnyitóján a polgárőrséget dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Bárdos Zoltán, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke képviselte Farkas Gábor rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Hajdúné Farkas Erika, a település polgármestere mellett. Ezzel megvalósult a település és a rendőrség vezetésének egy régóta dédelgetett terve, az épületben ugyanis a körzeti megbízotton kívül a településen szolgálatot teljesítő polgárőrök is helyet kaptak. Az iroda így a település, a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés egyik fontos állomása lett.

Hajdúné Farkas Erika hangsúlyozta: a lakosok számára kiemelkedően fontos, hogy az általuk már jól ismert körzeti megbízotthoz helyben fordulhatnak problémáikkal.

Farkas Gábor rendőr ezredes kiemelte, hogy az iroda átadása a jövőben nagyban hozzájárul a Nagyigmándon élők szubjektív biztonságérzetének javításához, és kérte a lakosságot, hogy bizalommal forduljanak a körzeti megbízotthoz.

Az épületet, az átadás előtt Sugár Tamás református lelkész és Simonics Péter katolikus plébános áldotta meg.