Polgárőrök is biztosítják a drogmentes Magyarországért futást

2014. május 18. 17:12
Polgárőrök is biztosítják a drogmentes Magyarországért futást
Hódmezővásárhelyen már hagyománnyá vált, hogy a polgárőrök segítenek az Együtt Egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom maratoni futásának biztosításában.
A "Drogmentes Magyarországért Maraton" civil és hivatásos sportolói országszerte számtalan helyre viszik hírét annak, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefog azért, hogy a drogfogyasztást visszaszorítsák. Hirdetik azt is, hogy a kormányok és más hivatalos szervek mellett a civil társadalom összefogására és hathatós segítségre is szükség van. Ezért szerveznek minden évben az ország több részét érintő maratoni futóversenyt.

Még a szakadó eső sem akadályozta 2014. május 15-én a futókat, hogy a „Drogmentes Magyarországért Maraton" Hódmezővásárhelyre érkezzen, majd egy rövid időre megállva felhívják a fiatalok figyelmét a drog veszélyeire. Ezután a polgárőrséggel együtt indultak tovább Orosháza felé. A futók útvonalának biztosítását Algyőtől Orosházáig - a rendőrséggel közösen - a hódmezővásárhelyi polgárőrség végezte.

 

Forrás: Magyari Béla, a CSMPSZSZ sajtóreferense