Polgárőrök is segítették a Szent Korona menetet

2015. február 24. 10:43
Polgárőrök is segítették a Szent Korona menetet

A Szent Korona 225 évvel ezelőtti esztergomi tartózkodásának emlékére a Magyar Koronaőrök Egyesülete és a Szent Korona másolatának jelenlétében megemlékezést tartottak 2015. február 20-án Esztergomban, amit a rendőrök mellett a helyi polgárőrök is biztosítottak.

1790 áprilisában Bécsből Budára menet egy éjszakát Esztergomban töltött a magyar Szent Korona. A jeles eseményt az idei, 225. évfordulón színes programmal idézi meg a koronának szállást adó, egykori káptalani épületben működő Duna Múzeum. A Szent Korona másolatát a koronaőrök egy látványos felvonulás keretében a Szent István kápolnától átvitték a Duna Múzeumba. A menet tiszteletére négy ágyúlövés is eldörrent.

Az ünnepség biztosításában a rendőrség mellett a helyi polgárőrség is részt vállalt. Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagjai eredményes biztosítást hajtottak végre, a nagyszámú ünneplő és érdeklődő megjelenése mellett. A fenti rendezvény miatt a Belváros forgalmát a rendezvény idejére át kellett irányítani más útszakaszokra, melyek közösen a rendőrökkel a Polgárőrség tagjai sikeresen, balesetmentesen, fennakadás nélkül végrehajtottak – adta hírül Bodrogai Sándor egyesületi elnök.