Polgárőrök segítették az Esztör Napok biztonságát

2013. szeptember 19. 08:01
Polgárőrök segítették az Esztör Napok biztonságát
A hagyományokhoz híven idén is megrendezték Esztergomban az Esztör napokat, és mint ahogy tavaly is, idén is az Esztergom Város Polgárőr Egyesület biztosította a rendezvényeket.

 

Az Esztör Napok alkalmából korhű öltözékekben, fegyverzetben újra lejátszották a középkori, Szent István korabeli vitézi játékok széles skáláját. Jelen voltak a helyi, valamint az ország más részeiből érkezett hagyományőrző harcosok, illetve vezérek. A várat újra mindkét nap oda-vissza elfoglalták, az igen nagy létszámú ideérkező nézősereg előtt. A fentieket kiegészítette a korabeli zenei és táncos, verses programok kínálata mindkét nap során. Az oda látogató vendégek megtanulhatták a korabeli fegyverek elkészítésének fogásait, valamint bajvívó bemutatókon azok korabeli használatát. A nézősereg nagy elismeréssel fogadta a bajvívók bemutatóját: itt derült ki, ki a fejedelem legügyesebb bajnoka.

 

A Vármúzeum igazgatója, mint a rendezvénysorozat fő szervezője megköszönte a polgárőrök mindkét napra kiterjedő munkáját és hozzá tette: jövőre, a harmadik Esztör Napok várjátékokon is számít rájuk.

 

 

(Fotó:  Engelbrecht Károly)