Polgárőrök tisztelegtek a hős előtt

2014. július 27. 12:49
Polgárőrök tisztelegtek a hős előtt

Polgárőrök is tisztelegtek tegnap Radovic Dusan, a szolgálat közben hősi halált halt rendőr kopjafája előtt.

Radovic Dusan rendőr főhadnagy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársa 2010. július 23-án szolgálatteljesítés során egy üldözés alkalmával életét veszítette. A tragédia évétől kezdődően megemlékezéssel és emléktornával emlékeznek barátai és egykori kollégái Dusánra. Az emléktorna jótékonysági célja, hogy a résztvevők hozzájárulnak Dusan özvegyének, Mariannak és árván maradt kislányának, Dorinának a támogatásához.

Az idei évben július 26-án, immár ötödik alkalommal megszervezett megemlékezés és emléktorna a rendvédelmi dolgozók közötti, a mindennapi munka terén meglévő összetartását és együttműködését szimbolizálta, melyben kinyilvánították az összefogás és a közös célért való együttdolgozás erejét.

Az emléktorna előtti megemlékezésen a rendőri vezetők mellett a polgárőrség képviselői is tisztelegtek, és koszorút helyeztek el a XIV. kerületi rendőrkapitányság udvarán felállított kopjafánál. A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége nevében Kardos Pál elnök, míg a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesületet nevében Árnics Mihály alelnök helyezték el a tisztelgés és a megemlékezés koszorúját (képünkön).

 

Ezután tartották meg a Radovic Dusan tiszteletére megrendezett emléktornát, ahol a rendvédelemben dolgozók mérték össze futballtudásukat. A futtball csapatok között jó helyezést ért el az OPSZ SE csapata is.

 

 

(Írás: Lőwinger Zoltán. fotó: Sebestyén Jenő))