Polgárőrség népszerűsítése Somogyban

2015. július 20. 20:18
Polgárőrség népszerűsítése Somogyban

A Polgárőrséget népszerűsítette Mesztegnyőn a Rétesfesztivál és Falunap keretén belül 2015. július 17-18 között a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség. 

Mesztegnyőn népszerűsítik a PolgárőrségetA polgárőr tevékenységet és az ehhez használt eszközöket a Kaposfői és a Lellei Polgárőr Egyesület mutatta be az érdeklődők számára. A felvonultatott eszközök között helyet kaptak a polgárőr járőrautók, robogók, kerékpárok, akkumulátoros nagyteljesítményű lámpák, távcsövek, éjjellátó készülékek, rádió adóvevők, rendszámfelismerő készülékek és egyéb kisebb segédanyagok. Ezen kívül szóróanyagok és figyelemfelhívó bűnmegelőzési tájékoztatók kerültek bemutatásra és kiosztásra.
Kiemelt hangsúlyt fektettek a fiatalok megszólítására és érdeklődésük felkeltésére a polgárőri tevékenységet illetően, különös tekintettel az utánpótlás nevelésre az új Ptv. lehetőségeinek tekintetében.

A két nap alatt mintegy 160 fiatal próbálta ki a felvonultatott arzenált és több száz szórólap került kiosztásra. Ezek közül nem hiányozhatott a megjelentek csokoládéval való jutalmazása sem.