Pólókat kaptak a balatoni polgárőrök

2014. július 25. 16:41
Pólókat kaptak a balatoni polgárőrök

Új, rendszeresített pólókkal ajándékozta meg a balatoni polgárőröket az Országos Polgárőr Szövetség.

 

Hatalmas, teli dobozokkal érkezett haza Zala megyébe Horváth Róbert, a megyei polgárőr szövetség elnöke. Igaz, koránt sem annyival, mint amennyivel elindult, ugyanis azok egy részét leadta Somogy megyei kollégájának. A dobozok pólókat tartalmaztak, amelyekkel az Országos Polgárőr Szövetség ajándékozta meg a Balaton-parton elhelyezkedő közel félszáz polgárőr egyesületet.

 

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke korábbi ígéretének eleget téve adta át a pólókat, ezzel is támogatva az egyesületek nyári munkáját, akiknek immár egyforma lesz a megjelenésük, ezáltal ugyanazt az üzenetet tudják közvetíteni az idegenforgalomban részt vevők és a helyi lakosság felé is.

Az ajándékból azon Balaton-parti polgárőr egyesületek részesülnek, amelyek részt vesznek a nyári idegenforgalmi szezonnal kapcsolatos polgárőri feladatokban. Így a 600 pólóból az egyesületek és azok létszámának arányában jut a három megyei szövetség érintett egyesületei részére. Az érintett megyék szövetségei nagy örömmel fogadták a pólókat, amelyek nemcsak megfelelnek az öltözködési szabályzatnak, hanem egységes megjelenést kölcsönöznek az idegenforgalmi szezonban szolgálatot tejesítő polgárőröknek, ráadásuk jól is néznek ki.

 

Horváth Róbert elmondta, hogy a vártaknak megfelel az idei idegenforgalmi idény. Óriási számban vannak rendezvények a Balaton-parton, amelyek hatalmas létszámban mozgatják meg az embereket. Az utóbbi hétvégén is több ezren voltak a strandokon, ahol a parkolók is teljesen tele voltak. „Egyre több a magyar vendég, akik hosszú hétvégékre érkeznek a Balaton-partra. Ők is hozzák magukkal a felszerelésüket, az anyagi javaikat, és ők is kocsival közlekednek, tehát ők is számítanak a biztonságra" - mondta Horváth Róbert.

Horváth Róbert azt is elmondta, hogy nagyon jó a visszhangja Gyenesdiáson a vendégpolgárőrök üdültetésének és az ő általuk ellátott bűnmegelőző szolgálatnak a strandokon. „Látványosak ezek a fiatalok, ahogy a strandon járőröznek"- mondta. Kiemelte továbbá, hogy vendéglátásban dolgozók körében is jó visszhangja van a polgárőrségnek, és számítanak is a polgárőrök munkájára.

„Az én megítélésem szerint ezt vártuk a nyártól. Tudtuk, hogy óriási munka lesz és óriási szervezést igényel. Például Zalában volt olyan rendezvény, ahol egy időben 171 polgárőr vett részt. Szerintem ez egy óriási tett a polgárőrök részéről."- tette hozzá Horváth Róbert.

 

Magyar Márk László