Rendezvényeket biztosítottak Szentesen

2015. április 19. 23:06
Rendezvényeket biztosítottak Szentesen
A szentesi polgárőr egyesület szombaton két kiemelt és nagy érdeklődésre számon tartott eseményen vett részt jelentős létszámmal, és végzett biztosítási illetve rendfenntartási tevékenységet a rendőrséggel együttműködve.

Egész napos látványos elfoglaltságot jelentett az egyik nagyáruház parkolójában a Szentesi Motoros Baráti Kör támogatásával megrendezett III. Kétkerekű Szezonindító Családi Nap. A programon volt vezetéstechnikai tréning, stunt reider show, veterán motorok kiállítása és szimulátoros vezetés gyakorlása.

 A hűvös, csapadékos idő ellenére igen nagy létszámmal jelentek meg az ország több pontjáról, a motorosok  és nézők egyaránt.  A rendezvény lebonyolításában kiemelkedő szerepe volt a helyi rendőrök mellett a rendezvényre érkezett motoros rendőröknek is, akik hasznos tanácsokkal látták el a felvonulókat. A polgárőrök segítséget nyújtottak a idegeneknek a  tájékozódásban, illetve felügyeltek arra,  hogy jogtalan eltulajdonítások ne történhessenek meg.  

Délután pedig a Szentesi Kinizsi TE és a Makó FC zárt kapuk mögött játszott bajnoki labdarúgó mérkőzést. A múlt hétvégi szurkolói rendzavarás miatt a Fegyelmi Bizottság nem engedélyezte a mérkőzésre a szurkolók beengedését. A meccsre kilátogató szurkolói tábor megfékezésére, a mérkőzés zavartalan zárt kapuk mögötti lejátszásának biztosítására, a helyi rendőrök mellett a szentesi polgárőrség nyolc fővel segédkezett.