Rendhagyó évnyitó

2015. október 05. 08:18
Rendhagyó évnyitó
A Gönyűi Polgárőr Egyesület által indított ifjúsági program, az előző év sikeres befejezése után felsőbb osztályba lépett. Az ifjak által magukat Ifjú Gönyűiek Közösségének elnevezett csoport régebbi és új tagjai, miután közösen – természetesen kerékpárral – részt vettek a kerékpárút avatásán, a Faluházba kerekeztek a második év „évnyitójára”.

A 2015-2016-os évre 14 az első évet befejező, 1 visszatérő, aki a testvérét is mozgósította (+1) és 7 új „felvételes”, összesen 23 fő jelezte részvételi szándékát, akik közül 19-en jelen voltak, részben szülői kísérettel.

Az évnyitót érdekessé, emlékezetessé tette, hogy Kara Ákos országgyűlési képviselő, a kerékpárút felavatása után nemcsak jelenlétével, hanem aktív közreműködésével tisztelte meg a rendezvényt. A koordinátori megnyitó után Kara Ákos köszöntve a megjelenteket, megköszönve és megragadva a lehetőséget azonnal kérdéseket tett fel a fiataloknak, hogy miért szeretik településüket, mivel fejlesztenék a falut. Ifjú társaink egyáltalán nem megilletődötten válaszoltak. Az első kérdésre a fiatalok zöme a közösséget, összetartást emelte ki, a második kérdésre részben humorosan (bármit építhetnének az iskola helyére), részben konstruktívan válaszoltak (több játékot az iskolaudvarra, közösségi ház, kijelölt fürdési lehetőség a Dunában). A javaslatok kapcsán a közösség tagjai ígéretet kaptak: addig járok a polgármester sarkában - mondta Kara Ákos - amíg a témák megoldást nem nyernek. Ezt követően a megjelent felnőtteket, szülőket, polgárőröket kérdezte javaslataikról, majd egyéb elfoglaltságai teljesítése érdekében elköszönt a közösségtől.

Bízunk benne, hogy mostani „tanévünk” legalább olyan élményekkel teli, emlékezetes lesz, mint az első. Reméljük, hogy egy régi alapvetés alapján - mi szerint egy, az lehet véletlen, kettő, az már tendencia, három viszont már hagyomány - jövőre már hagyományosnak mondhatjuk évkezdésünket, és még ennél is többen csatlakoznak a Közösséghez.

Horváth Attila program koordinátor, sajtófelelős