Rendőr-polgárőr közös szolgálat Körmenden

2014. május 29. 09:23
Rendőr-polgárőr közös szolgálat Körmenden
A Hősök Napja alkalmából tartottak május utolsó vasárnapján megemlékezést Körmenden, melynek zavartalan lebonyolításában a rendőrök mellett a polgárőrök is segédkeztek.
Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emléknapja. Ezen a napon azokra emlékezünk, akik történelmünk során a legdrágábbat: életüket áldozták a haza védelmében. Az elmúlt több mint ezer-egyszáz esztendőben alig telt el úgy néhány évtized, hogy ne kellett volna magyar férfiak ezreinek búcsút mondaniuk családjaiknak és szeretteiknek, hogy fegyvert fogjanak az ország védelmében. Ám hivatalos emléknapjuk nem is olyan régen létezik. A hősi halottak előtti rendszeres intézményes tisztelgés igénye az első világháború alatt fogalmazódott meg először. A magyarság már a háború első éveiben addig soha nem látott emberáldozatot hozott, így sokan vélték úgy: az elesett százezrekre megkülönböztetett módon kell megemlékezni.

Így gondolták Körmenden is, ahol rendőrök és polgárőrök közös szolgálat keretében biztosították a megemlékezés méltóságát. Joó Tamás, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense arról adott hírt, hogy 2014. május 25-én a Hősök-terén rendezték meg a megemlékezést, amelyen mintegy százötvenen vett részt. Az esemény zavartalan lebonyolításában a Körmendi Rendőrkapitányság állományának munkáját a helyi polgárőrség tagjai segítették.