Sebesült kisfiún segítettek a polgárőrök

2014. július 11. 08:03
Sebesült kisfiún segítettek a polgárőrök
Egy balatonberényi tábor kért segítséget a helyi polgárőröktől, ugyanis az egyik táborozót a strandon játék közben baleset érte. A polgárőrök a kisfiút és kísérőjét a keszthelyi orvosi ügyeletre szállították.
Kiss Ferenc, a Balatonberényi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke szolgálatteljesítés közben kapta a hívást. Egy helyi táborból keresték telefonon, hogy egy kisfiú megsérült, de sajnos személygépkocsi híján nem tudják orvoshoz vinni. A polgárőrvezető azonnal a helyszínre sietett és a keszthelyi orvosi ügyeletre szállította a gyermeket és a tábor egyik pedagógusát, akiket a városi kórház sürgősségi osztályára irányítottak tovább. A kisfiút az intézményben szakszerűen ellátták, majd visszaengedték a táborba.

„Nem csak az őrzés-védés a feladatunk, hanem ilyen esetben a sebesültek ellátása, kórházba szállítása, ha arról van szó. Mindent megteszünk azért, hogy az állampolgárok jó szívvel gondoljanak a Polgárőrségre."- nyilatkozta Kiss Ferenc.

A balatonberényi polgárőr elnök magától értetődőnek tartja, hogy segítettek a táborozóknak, mint mondta, polgárőrként ez is a kötelességük.

 

(Szöveg: Magyar Márk László, videó: Rádió P)