Soron kívüli kitüntetés vecsési polgárőröknek

2012. október 01. 11:41
Közel egymilliárd forint értékű szállítmányt loptak el ismeretlenek péntek délután Vecsés külterületén, de csak néhány óráig örülhettek zsákmányuknak - tudtuk meg a Vecsési Polgárőr Egyesület híradásából.
A gyors adatgyűjtésnek köszönhetően a Vecsési Őrs munkatársai, a BRFK XVIII.kerületi Rendőrkapitányság, valamint a vecsési és üllői polgárőrség munkatársainak segítségével az ellopott kamiont néhány órán belül Budapesten, a XVIII.kerületben megtalálták.
Az ismeretlen tettesek felkutatásában és gyors elfogásában végzett kiemelkedő szakmai munkájukért rendőröknek és polgárőröknek adott át elismeréseket Papp Károly r. vezérőrnagy, az országos-rendőrfőkapitány általános helyettese és dr. Mihály istván r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője 2012.szeptember 30-án a rendőrség Teve utcai székházában.

Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2012. október 01-i hatállyal soron kívül rendőr őrnaggyá léptette elő Pálvölgyi Péter r. századost, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztályának kiemelt főnyomozóját. Tárgyjutalomban részesült Magyar Péter r.alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ügyeleti Osztályának ügyeletvezetője, valamint Buzás Gábor és Suskovics Zoltán polgárőrök. A Pest MEgyei-REndőr-főkapitányság vezetője fizetési fokozatban előresorolta 2012.október 1-i hatállyal Balaton János r. hadnagyot, a Vecsési Rendőrörs őrmesterének helyettesét és Román István r. főtörzszászlóst, a Monori Rendőrkapitányság nyomozóját.

(Vecsési Polgárőr Egyesület információi alapján)