Sportolással a polgárőrségért

2014. szeptember 23. 14:38
Sportolással a polgárőrségért
Konditermet hoztak létre a győrasszonyfai polgárőrök. Az elsődleges cél - a saját fizikai erejük szinten tartása - mellett azt is megfogalmazták, hogy ezzel szeretnék népszerűsítteni a polgárőrséget a fiatalok között.
„Korhadt fapadló, koszos és omladozó falak, lomokkal teli helyiség. Ez a látvány fogadott, amikor beléptem a polgárőr egyesületünk irodája melletti kihasználatlan terembe. Bíztam abban: rá tudom venni a kollégáimat, hogy valami igazán jót csináljunk a lepusztult teremből - meséli Molnár Csaba, a győrasszonyfai polgárőrség elnöke annak kapcsán, hogy létrehoztak egy konditermet. - Bár kételkedtek az eredményben, mégis segítettek. Elkezdtek körvonalazódni a fejemben az edzőterem képei. Ők tudták mit akarok, én is tudtam, csak azt nem, hogy miként. A polgárőr egyesületünk költségvetése éves szinten 274 ezer forint. Idén ebből kell húsz emberrel működtetni az egyesületet, s ennyi pénzből csak nagyon szűkmarkúan lehet gazdálkodni."

Molnár Csaba néhány polgárőr társával együtt összefogott, betonoztak, gletteltek, festettek és saját erőből felújították az épületet, illetve eszközöket vásároltak. Közben híre ment, hogy a polgárőrök mire készülnek, így hamar megjelentek az adományok is. A helyi iskolából egy kombinált edzőgépet, szobakerékpárokat ajánlottak fel, máshonnan linóleumot, ferde és egyenes fekve-nyomó padokat, egy rudat súlyok nélkül, boksz zsákot, sőt, Shihan Furkó Kálmán hét danos karatemester meghívta a csapatot Veszprémbe, egy nagy nemzetközi karate versenyre.
„Nem titkolt szándékom, hogy a polgárőrség megbecsülését és színvonalát magasabbra emeljem, a sportokat kedvelőknek hasznos elfoglaltságot biztosítsak ezen a kis településen - folytatja Molnár Csaba. - Azt gondolom, hogy ezen a környéken egyedülálló kezdeményezésen keresztül meg tudom szólítani a fiatalabb korosztályt is. A szobakerékpárokhoz igazi természetet képzeltem: a falon gyönyörű tájképpel és burjánzó növényekkel, lent műfűvel. Az ember mintha csak a természetben kerékpározna halk zeneszó mellett. Akár télen is."

Az edzőterem még csak félig kész, de már használható. Molnár Csaba megerősítette, hogy ötletből még nem fogyott ki.

 

(Lőwinger Zoltán)