Terepjárót kaptak a szolnoki polgárőrök

2014. július 03. 11:17
Terepjárót kaptak a szolnoki polgárőrök
Szerdán ünnepélyes keretek között Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere egy Suzuki Vitara típusú terepjárót adományozott a Szolnok Városi Polgárőr Egyesületnek. Az autót Lados Károly elnök vette át a városvezetőtől.
- Szívesen támogatjuk a polgárőrséget, hiszen hatékony munkát végez az egyesület a megyeszékhelyen - fogalmazott Szalay Ferenc. - Ezzel a terepjáróval is azt kívánjuk elősegíteni, hogy még eredményesebben legyenek képesek ellátni feladatukat a közrend fenntartásában. Ezért azt várjuk el, hogy legalább ugyanilyen sikeresek legyenek a jövőben is, szervezett munkájukkal segítsék a rendőrség és a közterületfelügyelet tevékenységét. De egy autó nem üzemelhet üzemanyag nélkül, így ezen a területen is támogatjuk a helyi egyesületet - tette hozzá.

- Nagyon örülünk a terepjárónak - mondta Lados Károly, miután Szalay Ferenctől átvette az autó forgalmi engedélyét, valamint a kulcsokat. - Ezzel még hatékonyabban tudjuk majd ellátni a szolgálatot a város egész területén. Főként a külterületi részeken fogjuk alkalmazni, hiszen az idei esztendő a külterületek védelmének a jegyében telik. Az elmúlt időszakban már szervezett keretek között zajlanak a járőrözések ezeken a részeken, amelyeknek köszönhetően több tettenérés is történt - mondta.