Tolvajokra figyelnek a lovas polgárőrök

2021. január 24. 13:53

A Kosdi Összefogás Polgárőr Egyesület rendszeresen ellenőrzi a mezőgazdasági területeket, illetve a környező erdőket és fás területeket.

Mint azt Deguly Sándor, az egyesület lovas csoportjának a vezetője elmondta, a téli időszakban is rendszeresen adnak lovas szolgálatokat. Az egyesület különböző járőrnemei – gépkocsizók, lovasok, gyalogosok – folyamatos kapcsolatban vannak egymással, illetve rendszeresen adnak közös szolgálatot a Váci Rendőrkapitányság járőreivel.

- A kis csapatunk folyamatosan járja a külterületeket, mivel felkérést kaptunk arra, hogy fókuszáljunk a termény- és falopások megelőzésére. Az eredményes felderítés és megelőzés érdekében a szolgálatokat folyamatosan, változó időpontokban szervezzük meg, így nem lehet kiszámítani, mikor is jelenünk meg az adott területen – mondta Deguly Sándor.

A lovascsoport vezetője kiemelte, a falopások megelőzése is a napi feladatok részét képezi. A járőrútvonalak összeállítása során az erdős, fás területek átvizsgálása is napirenden van. A csapat sikeres, több tettenérésük is volt az elmúlt időszakban. Emellett természetesen a lakosság segítése is fontos feladat. Sokszor kell segítséget nyújtani eltévedt turistáknak, kirándulóknak. A csoport működése is jól mutatja, milyen sokrétűen képes ellátni a polgárőr feladatokat a lovas szakág.

szöveg: Deguly Sándor
fotó: KÖPE