Továbbra is lovagolnak a Pannon polgárőrök

2014. augusztus 10. 11:00
Továbbra is lovagolnak a Pannon polgárőrök
Lovas polgárőrök járőröznek Dunaújvárosban és környékén, aminek köszönhetően jelentősen csökkent a bűncselekmények és a visszaélések száma.
2013. február óta rendszeresen járőröznek a lovas polgárőrök Dunaújváros és környékén. A Pannon Polgárőrség elnöke Kovács Sándor elmondta, hogy a lovas szolgálat igen nagy felkészültséget és külön vizsgákat követel meg. Az OPSZ lovas tagozatának megalakulásakor a Pannon Polgárőrség is elhatározta, hogy létrehozzák az egyesületen belüli tagozatot. „Akkor volt nekünk egy tagunk, a Perjési Tímea - aki sajnos már nincs a tagjaink között - akinek lótenyésztő volt a szakmája, ő vetette fel az ötletet, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy lovas polgárőrséget. Nyitott fülekre talált, és megcsináltuk." Kovács Sándor kiemelte, hogy négy magántulajdonban levő lóval járják Dunaújváros külterületeit, a kiskertes-, hétvégi házas- illetve üdülő övezetet, de egy megállapodás szerint átjárnak a szomszédos települések területére is.

Külön figyelmet fordítanak a termények megóvására, a terménylopások visszaszorítására. Ez május-június környékén főként a borsószüretet, most az aratást, majd ősszel a szőlőszüretet fogja segíteni.
Kovács Sándor elmondta még, hogy nemrégiben pályáztak az önkormányzatnál a lovak takarmányozásához, új lovak vásárlásához, illetve a lovak tartásához anyagi támogatásért, de sajnos eredménytelenül. Az előterjesztés a megyei jogú város több önkormányzati bizottságánál is zökkenőmentesen átment, majd a polgármester saját hatáskörben elutasította.

 

(Lőwinger Zoltán)

Videó: DSTV