Trabant lopás

2014. június 28. 11:10
Trabant lopás
A tüskevári polgárőrök és a rendőrök összehangolt munkájának köszönhetően még az elkövetés napján elfogtak egy fiatalembert, akit egy személygépkocsi ellopásával gyanúsítanak.
Autólopásról érkezett bejelentés Tüskevárról 2014. június 25-én 23 órakor a rendőrségre. A rendelkezésre álló adatok alapján 2014. június 24-én már megpróbálta két személy eltulajdonítani a gépjárművet, de akkor megzavarták őket a polgárőrök. Másnap este, 2014. június 25-én ismét próbálkozott a két fiatalember, ekkor már üzemanyagot is hoztak magukkal és mielőtt elvitték megtankolták az autót.

A Devecseri és Sümegi Rendőrőrs, valamint a Tüskevári Polgárőr Egyesület munkatársai Veszprémgalsán megtalálták az autót és két utasát, akiket intézkedés alá vonták. A gépjárművet lefoglalták, a gyermekkorú és a fiatalkorú gyanúsítottat a Devecser Rendőrőrsre előállították.
A fiatalkorú sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett és vezetés alól eltiltás hatálya alatt állt, így szabálysértési őrizetbe került. A 16 éves veszprémgalsai fiatalemberrel szemben az Ajkai Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya továbbá lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A személygépjárművet a tulajdonos visszakapta.

 

(Forrás:  Frankó Marianna rendőr zászlós, Veszprém MRFK Sajtószolgálat)