Tűzesetet észleltek a polgárőrök

2015. április 07. 20:31
Tűzesetet észleltek a polgárőrök

A szegedi tűzoltók az alsóvárosi polgárőrség tagjainak hatékony segítségével akadályoztak meg és hárítottak el egy nagyobb területet érintő tűzesetet húsvét hétfőn.

Szeged-Alsóvárosi polgárőr felügyeli az eloltott tüzet, nehogy újra fellobbanjon2015. április 6-án a kora délutáni időszakban, a Szeged Alsóváros Polgárőr Egyesület szolgálatot ellátó polgárőrei tüzet észleltek a város Ballagi Tó sor és a Boszorkány sziget közötti területén. A tűz a majd’ egy hektáros területen az erős szél miatt gyorsan terjedt, ami időnként méteres lángokat fújt. Jochim Beáta, Szabó Lajos és Takács Lajos polgárőrök azonnal megkezdték a tűzoltást, miközben értesítették a tűzoltóság ügyeletét.

A Katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói gyorsan bekapcsolódtak a munkálatokba, és a szakszerű munkájuknak köszönhetően - mivel a tűzeset közvetlenül egy forgalmas vasútvonal mellett helyezkedett el - a közlekedő vonatoknak nem kellett fennakadással számolniuk.

A gyors és szakszerű tevékenységnek köszönhetően sem emberi életben sem anyagiak nem szenvedtek kárt. A tűzeset mellett elhelyezkedő töltésen sétálók köszönetüket fejezték ki a tűzoltóknak és a polgárőröknek. A polgárőrök a tűzoltók távozása után is a helyszínen maradtak, és figyelték, nehogy újra éledjenek a már eloltott tűzfészkek.

 

Ennek kapcsán fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az elszáradt növényi részek gyorsan lángra kapnak, ezért kérjük a természetben járókat, hogy fokozottan figyeljenek környezetükre. A parázsló cigaretta csikkeket, gyufát ne dobálják el és tartsák be a tűzgyújtási szabályokat. Tűz esetén azonnal tárcsázzák a 112-es ingyenesen hívható segélyhívó telefonszámot!