Új járművekkel mozgékonyabban

2014. augusztus 30. 19:46
Új járművekkel mozgékonyabban
A pályázaton nyert kisbusszal a rászoruló lakosok egészségügyi ellátását is segítik a polgárőrök Andornaktályán.
Nem szokatlan látvány a faluban a polgárőrök jelenléte, a minap azonban feltűnt, hogy a járőrautó után két „Polgárőrség" feliratú robogó és egy kisbusz haladt. Ünnepi esemény volt ez, miután az Andornaktályai Polgárőr Egyesületnél szolgálatba állították a pályázati és önkormányzati támogatással vásárolt négy járművet.

Ez a gyarapodás a közösség eddigi tevékenységének az elismerése is, hiszen - mint Borbás László elnök elmondta - nagy figyelmet fordítanak a bűncselekmények megelőzésére, a fiatalok, az idősek és az egyedülállók védelmére.
- Fontos feladat a polgárok biztonságérzetének az erősítése - mondta köszöntőjében dr. Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, aki jelezte: tavaly 70 ezerrel csökkent az országban a bűncselekmények száma. Ebben nagy szerepe van a polgárőrségnek, amelyre stratégiai partnerként tekint a Kormány. Ezt jelzi a róluk alkotott törvény, s hogy egymilliárd forinttal és 150 gépjárművel támogatták őket, ezzel a néggyel az itteni egyesületet.
Bognár József r. alezredes, az Egri Rendőrkapitányság vezetője a polgárőrök sokszor erőn felül vállalt szolgálatáért mondott köszönetet, Vámosi László polgármester pedig arról szólt, hogy bűnmegelőző és társadalmi tevékenységük viszonzásaként az önkormányzat az idén 900 ezer forinttal, s garázsok építésével támogatta őket. Külön kiemelte: nagy gesztus az egyesület részéről, hogy az általuk nyert kisbusszal azokat a rászorulókat is segítik, akik másként nehezen jutnának el a gyógyintézetekbe.
Miután Antal Csaba, a megyei polgárőr szövetség alelnöke eredményes szolgálatot kívánt nekik, egyesület tagjai megkezdték az első járőrözést az új járművekkel.

 

(Szöveg + fotó: Szilvás István)