Újabb polgárőr egyesület Ózdi járásban

2016. január 30. 22:48
Újabb polgárőr egyesület Ózdi járásban

A Polgárőrség megalakulásának 25. évfordulóján is létrejönnek új tagszervezetek. Legutóbb január 23-án az Ózdi járásban.

 

Újabb polgárőr egyesület alakult az ózdi járásban. Az előzetes felkészítést követően,  a polgárőrség megalakulásának 25. évfordulójának a jegyében, 2016.01.23-án 14.00 órai kezdettel az Ózd-Gömöri Polgárőr Egyesület tagjai sikeres polgárőr alapismereti vizsgát tettek. A vizsgáztatást Stadler Mihály, a Járdánházi Polgárőr Egyesület elnöke végezte. Medve Gábor az Ózd-Gömöri Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy ezzel az aktussal régóta tartó szervezésük, kitartó küzdelmük vált valóra. Tevékenységi területük főleg a Hódoscsépány, Somsály, Center település részekre fog koncentrálódni.

Az egyesület további céljaként fogalmazta meg a tagok létszámának bővítését valamint minél több ifjú polgárőr bevonását a munkába. Mivel a területi adottságaik alapján nehéz domborzati körülmények között is kell dolgozniuk valamint az egyesület tagjainak sorában megtalálhatók lovas hagyományőrzők, így nem áll tőlük távol, hogy polgárőr lovas járőrök is segítsék az egyesület munkáját.