Ünnepi műsort adtak a polgárőrök Héhalmon

2015. december 27. 17:32
Ünnepi műsort adtak a polgárőrök Héhalmon

Meglepetést okoztak a héhalomi polgárőrök a Mindenki Karácsonyán azzal, hogy az ünnepi műsorban ők is felléptek.

Héhalomban minden évben a Községháza előtt megtartják a Mindenki Karácsonyát, ami már egyben hagyománnyá vált, ezen a napon kerül meggyújtásra a negyedik Adventi gyertya,ez egyben a település utolsó nagy rendezvénye az évben, amin a település lakóinak nagy része részt vesz.

A rendezvény Bakos József polgármester köszöntőjével kezdődött, majd a negyedik gyertya meggyújtása után a helyi óvodások és iskolások műsorával folytatódott. Műsort adott elő a Csodavarázs Színjátszó kör és a Kisboldogasszony Kórus. Ezután felvidékről, az Ipolyságról meghívott testvér település alpolgármestere, Hammersmidt Béla mondott köszöntőt. Megköszönte a meghívást és jó néven vette, hogy ilyen nagy létszámban jelentek meg a település lakói. Táncos műsort adtak elő a nyugdíjas klub tagjai, majd Sirling István Sebestyén, a település jegyzője mondta el karácsonyi köszöntőjét.

Ezután következtek a Héhalom Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai. „A polgárőrök fellépéséről igazából senki nem tudott - közölte Kopó Ariel Mátyás - ugyanis pár tag titokban kezdte el szervezni az egészet. Egy tagtársunk kislányát kérték meg titokban, hogy készüljön fel, ugyanis a polgárőrök egész hónapban a megnövekedett szolgálatok ellátásával voltak elfoglalva. Itt a karácsonyi készülődésre, az adventi koszorúkészítésre, a karácsonyi világítás őrzésére, közös bűnmegelőzési szolgálatellátására a Rendőrséggel, valamint jótékonysági ételosztásra kell gondolni.”

A színpadon a 11 éves Kopó Kornélia énekelte az „Add Tovább” című dalt, miközben a polgárőrök egy száll gyertyával álltak körbe a színpadon.

„Nagy meglepetést okoztak nem csak maguknak, hanem a település lakóinak is, mert mióta a Polgárőrség megalakult Héhalomban, még nem szerepeltek egy rendezvényen sem. Így kívántak a héhalomi polgárőrök Áldott Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek, amit nagy taps fogadott és látszott a település lakóin, hogy örömmel és boldogsággal fogadták a polgárőrök meglepetését” – tette hozzá Kopó Ariel Mátyás.