Végső búcsú Bozsóky Ferenctől

2021. november 08. 15:10

A gyászoló család, a barátok, a katona-és polgárőrtársak november 11-én, 12:30-kor, Keszthelyen, a Szent Miklós temetőben, katonai tiszteletadás mellett kísérik utolsó útjára Bozsóky Ferenc János ny. főtörzszászlóst. A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke, a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület tagja, akit az OPSZ és a Magyar Honvédség saját halottjának nyilvánított, október 30-án, életének 79. évében hunyt el.

20211031-bozsokiBozsóky Ferenc nyugállományú főtörzszászlós Csurgón született 1942. december 17-én katonacsaládban. Iskolái elvégzése után bevonult sorkatonának, majd 47 évet töltött katonai pályán. Az egyenruhához való hűsége és a mundér szeretete az utolsó pillanatig elkísérte.

Nyugdíjba vonulása után is közösségi ember maradt, mint polgárőr szolgálta a közösséget.

Az általa alapított Cserszegtomaji Polgárőr Egyesület elnökeként 2000-ben csatlakozott egyesületével a Zala Megyei Polgárőr Szövetséghez. Ettől fogva a megyei szövetségnek több évig elnökségi tagja volt.

Az általa vezetett egyesület 2007-ben „Az Év Polgárőr Egyesülete” kitűntető címet nyerte el.

Ezt követően a Gyenesdiási Polgárőr Egyesület tagja lett, majd megalakította a Balatoni Vízi Polgárőr Szövetséget. Haláláig a balatonberényi székhelyű Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke volt.

Tagja volt a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének is, e tagság keretében szívügye volt és tevékenyen részt vett a hadi sírok gondozásában.

Tevékenysége elismeréseként számtalan kitűntetésben részesült úgy a Belügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, mint az Országos Polgárőr Szövetség részéről.

 

Miniszteri kitűntetései:

2019. a Honvédelemért Kitűntető Cím III. fokozata

2021. a Honvédelemért Kitűntető Cím I. fokozata

2021. Belügyminiszteri dicséret, ajándéktárgy

Polgárőr kitűntetések

2005. Polgárőr Érdemrend Arany Fokozata

2009., 2019. Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend

2011. Elnöki dicséret és jutalom

2014. Polgárőr Érdemrend Arany Fokozata

2021. Szent László Érem