Vesebetegek kerékpártúrájának biztosítása

2015. június 28. 20:38
Vesebetegek kerékpártúrájának biztosítása
Idén is megszervezték a vesebetegségben szenvedők és gondozásban részesülőknek a Balaton körbekerékpározását. Az egyik nagy biztosító támogatásával szervezett RenBike Tour Balaton kerékpártúra útvonalának biztosításában a polgárőrök is részt vállaltak.

A Veszprém megyei szakaszon, a 71-es számú főút mellett kijelölt Badacsony hegyen áthúzódó Római úti kerékpárút, nagyon erős fizikai megterhelést jelentett volna a vesebeteg túrázóknak.  Ezért a polgárőrök a 71-es számú főúton segítették  a 7 km-es szakasz biztonságos megtételét Badacsonytördemic - Szigliget elágazótól Badacsonytomaj vasútállomásig.
A kerékpártúrán résztvevő mintegy 80 beteg a távot szakápolók illetve orvos kísérete mellett teljesítették. A biztonságos kerékpározás érdekében három csoportban vezették fel a túrázókat, csoportonként kb. 50 méteres távolságot hagyva, a járműforgalom segítése miatt.

A biztosításban 13 fővel, 5 gépkocsival, és kettő segédmotor kerékpárral a Badacsonytomaj,  Badacsonytördemic, Gyulakeszi, Szigliget és Tapolca polgárőr egyesületei és tagjaik vettek részt.