Ifjú Polgárőr Tagozat

20210128-OPITA polgárőrségről szóló törvény 2015. június 21-én hatályba lépő módosítása tette lehetővé, hogy a polgárőrségen belül a 14 és 18 év közötti ifjú polgárőrök is szolgálatot lássanak el. Ezt követően evidens volt számunkra, hogy az OPSZ-en belül is szükség van egy erős alapokon nyugvó, jól szervezett, hatékonyan működő ifjúsági tagozatra.
E tagozat legfőbb célja, hogy az ország bármely pontjáról egyesületek tagjaiként nyilvántartott és ifjú polgárőr igazolvánnyal rendelkező fiatalokat összefogja és őket egy csapattá kovácsolja. Szeretnénk közösséget teremteni az országban élő azon fiatalok számára, akik tisztában vannak a saját életterükben a mindennapok során felmerülő problémákkal, veszélyekkel és ezek ellen tenni is akarnak. A cél ezen fiatalokban a hazaszeretet, a közrend, és a közbiztonság védelme iránti elkötelezettség elmélyítése, valamint az elme és a test olyan szintű edzése, amely szükséges ahhoz, hogy a polgárőr tevékenységen keresztül hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.

A már-már hagyománynak számító nyári ifjúsági tábor (OPIT) megrendezése mellett olyan programokat szervezünk számukra, melyeken megszerezhetik és elmélyíthetik a polgárőr szolgálat ellátásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A sport programok és a különböző versenyek keretében pedig nemcsak nyáron, hanem évközben is lehetőség nyílik arra, hogy társaikkal összemérjék tudásukat és akár életre szóló barátságokat is kössenek.

A tagozatunk fő célkitűzése a megyei ifjú polgárőr centrumok felállítása, ehhez keressük a szakképzési centrumokkal és egyéb oktatási intézményekkel az együttműködési lehetőségeket.

A tagozat elnöke: Bán Gábor (Tiszadob)

A tagozat elnökhelyettese: Dr. Tóth Andrea Noémi (Hajdúszoboszló)

Elnökségi tagok: 

Kisfalusi Nikolett (Sajószentpéter)

Kőrösi Boglárka (Nyírtelek)

Laczlavik Ildikó (Jászalsószentgyörgy)

Lengyel Alexandra (Bócsa)

Lüvi-Funk Alexandra (Nyúl)

Szilágyi Enikő (Debrecen)

Vezdán Csaba (Tompa)

 


Megtaláltok bennünket a facebookon is a https://www.facebook.com/opszopit hivatalos oldalunkon.
Bármely kérdéssel forduljatok bizalommal hozzánk, az ifjupolgaror.tagozat@gmail.com email címen.