Ifjú Polgárőr Tagozat

A polgárőrségről szóló törvény 2015. június 21-én hatályba lépő módosítása tette lehetővé, hogy a polgárőrségen belül a 14 és 18 év közötti ifjú polgárőrök is szolgálatot lássanak el. Ezt követően evidens volt számunkra, hogy az OPSZ-en belül is szükség van egy erős alapokon nyugvó, jól szervezett, hatékonyan működő ifjúsági tagozatra.
E tagozat legfőbb célja, hogy az ország bármely pontjáról egyesületek tagjaiként nyilvántartott és ifjú polgárőr igazolvánnyal rendelkező fiatalokat összefogja és őket egy csapattá kovácsolja. Szeretnénk közösséget teremteni az országban élő azon fiatalok számára, akik tisztában vannak a saját életterükben a mindennapok során felmerülő problémákkal, veszélyekkel és ezek ellen tenni is akarnak. A cél ezen fiatalokban a hazaszeretet, a közrend, és a közbiztonság védelme iránti elkötelezettség elmélyítése, valamint az elme és a test olyan szintű edzése, amely szükséges ahhoz, hogy a polgárőr tevékenységen keresztül hasznos tagjai legyenek a társadalomnak.
A már-már hagyománynak számító nyári ifjúsági tábor (OPIT) megrendezése mellett olyan programokat szervezünk számukra, melyeken megszerezhetik és elmélyíthetik a polgárőr szolgálat ellátásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. A sport programok és a különböző versenyek keretében pedig nemcsak nyáron, hanem évközben is lehetőség nyílik arra, hogy társaikkal összemérjék tudásukat és akár életre szóló barátságokat is kössenek.

A tagozatba jelentkezni a egyesületi elnökön keresztül a megyei ifjúsági referensnél lehet.

A tagozat elnöke: Bán Gábor (+3620 333 60 25)
Elnökségi tagok: Dr. Tóth Andrea Noémi, Hartmann Klaudia, Miklós Anna, Orcsik Attila

Megtaláltok bennünket a facebookon is az „OPSZ Ifjú Polgárőr Tagozat” csoportban
Bármely kérdéssel forduljatok bizalommal hozzánk, az ifjupolgaror.tagozat@gmail.com email címen.