Bringanap volt Tiszazugon

2016. május 22. 11:59
Bringanap volt Tiszazugon
Immár második alkalommal rendezték meg május 17-én, Tiszazugon a járási bringanapot, ahol a járási koordinátor kerékpárokat adott át a kunszentmártoni polgárőröknek.

2016. május 17-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szelevény - Halesz Művelődési Ház és Sportpálya területén került megrendezésre az II. Járási Tiszazugi Bringanap a Szelevényi Önkormányzat, a Kunszentmártoni Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Polgárőr Egyesületek szervezésében. A rendezvény célja volt az egészségesebb életmód megvalósítása és a kerékpáros kultúra terjesztése a közlekedési ismeretek bővítése, a kerékpározási technikák javítása.
A rendezvényen a rossz időjárás ellenére is szép számmal megjelentek az érdeklődők. A rendezvényen a gyerekektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. A rendezvény a szakadó eső ellenére is jó hangulatban telt el a Művelődési Ház épületében. Itt a gyerekek részére több játékos kerékpáros közlekedési feladat volt. (közlekedési puzzle, közlekedési társasjáték stb.) Nagy megmérettetés volt minden korosztály számára a közlekedési tesztlapok kitöltése. A délutáni eredményhirdetésen a részt vevők kerékpáros közlekedési kiegészítő tárgyakat vehettek át a Kunszentmárton Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályvezetőjétől. Ezt követően Kecse László a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke, a Kunszentmártoni Járás Polgárőr Egyesületeinek járási koordinátoraként Kunszentmárton Város Polgárőr Egyesületének ajándékozott 2 darab Csepel Landrider kerékpárt. Az elmúlt évben ugyancsak ezen rendezvényen vehetett át másik két járási Polgárőr Egyesület 2-2 darab kerékpárt Kecse László koordinátortól.

A járási koordinátori keret ilyen módon történő felosztása a tavalyi évben egy új kezdeményezés volt Jász-Nagykun-Szolnok Megyében. A Megyei Polgárőr Szövetség által nyújtott járási koordinátori keret ezen új kezdeményezéssel történő felosztása során nem kis összegekre felosztva kapják meg az egyesületek a támogatást, melyet általában az egyesületek működésére fordítanak, hanem egy nagyobb értékben tárgyi eszközt kapnak, jelen pillanatban kerékpárokat, melyek elősegítik az egyesületek szolgálati feladatainak gyorsabb, hatékonyabb és magasabb minőségű ellátását.