Járási Polgárőr Nap Tiszaföldváron

2016. augusztus 25. 21:46
Járási Polgárőr Nap Tiszaföldváron
Augusztus 6-án rendezte meg a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület a VII. Kunszentmárton Járási Polgárőr Napot. Az elmúlt évek során már hagyománnyá vált a járásban, hogy minden év augusztus első szombatján a Kunszentmárton Járásban működő valamelyik Polgárőr Egyesület szervezi meg az eseményt.

A rendezvényt megtisztelte a jelenlétével Sűrű Dezső rendőr alezredes, a Tiszaföldvári Rendőrőrs őrsparancsnoka, Hegedűs István Tiszaföldvár polgármestere, Pánczél Ferenc Szelevény polgármestere, Wenner-Várkonyi Attila Kunszentmárton polgármestere valamint Kisbódi Gáspár, a Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja.
Az ünnepélyes megnyitón a felszólalók mind elismeréssel szóltak a járás polgárőreinek teljesítménye kapcsán, köszönetet mondtak a családtagoknak, rokonoknak, hozzátartozóknak, és mindenkinek, akik a polgárőrök munkáját támogatják, majd kellemes és könnyed szórakozást kívántak az egész napra. Ezután elismeréseket, okleveleket adtak át a városok elöljárói a kiváló polgárőri tevékenységet nyújtó polgárőröknek.
A hivatalos megnyitót követően elkezdődtek a versenyek. Az előző rendezvényeken már hagyománnyá váló versenyszámokon vehettek részt a rendezvényre kilátogatók, ilyen volt például a főzőverseny, a csizmadobó verseny, a légpuska lövészet, a Polgárőr Totó, de rendezvény résztvevői kipróbálhatták magukat a gránátdobásban, az íjászversenyen, illetve a drogellenes totó megválaszolásában. A legnagyobb figyelmet viszont mégis a Járási Polgárőr Közlekedési verseny kapta. 
A polgárőr versenyek eredmény hirdetését követően Tiszaföldváron első alkalommal került megrendezésre az erős emberek versenye. A programban többek között szerepelt kamionhúzás, traktorkerék forgatás, 120- kg-os kőgolyó pakolás, 120- kg-os farönk nyomás, polgárőrautó-emelés.

A VII. Járási Polgárőr Nap befejezéseként Kecse László, a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke jelképesen átadta a következő Járási nap szervezésének jogát a Kunszentmárton Városi Polgárőr Egyesület elnökének, Holló Istvánnak.