Közlekedési akcióban a rendőrökkel

2020. augusztus 18. 11:55
Közlekedési akcióban a rendőrökkel

A jó idő beköszöntével a nyár folyamán a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság munkatársai és a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület tagjai folyamatosan végeznek közös közlekedési ellenőrző szolgálatokat Kunszentmárton járás területén. A rendőr-polgárőr szolgálatokban mind a motoros, mind a gépkocsizó polgárőrök részt vesznek, ezzel is segítve a Rendőrség munkáját.  


A közös szolgálatok ellátása során főleg az úgynevezett „finn módszeres” ittasság-ellenőrzéses szolgálatban nyújtanak segítséget a polgárőrök. Az eljárás lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és a gépjárművezetőkkel szemben alkoholszondás ellenőrzést végeznek. Ennek alkalmazásával rövid idő alatt nagy számú járművezetőt tudnak ellenőrzés alá vonni, és így közülük kiszűrni az ittas gépjárművezetőket.
Emellett több esetben a közös szolgálatellátás során átfogó közlekedési ellenőrzéseket végeztek a rendőrök és polgárőrök, melyek kiterjedtek a gépjárművezetők irataira és a gépjárművek műszaki állapotára is.

A közös rendőri szolgálatok mellett a Tiszaföldvári motoros polgárőrök több esetben végeztek forgalomirányítást a rendezvények helyszínén a megye különböző településein. A megyében eddig a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület rendelkezett 2 darabb BMW 1.100-es motorkerékpárral, 2020 júliusa óta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség használatra kapott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-Főkapitányságtól 2 darab Yamaha 900-as motorkerékpárt. Ezen motorkerékpárok polgárőri szolgálatba állítása augusztus hónapban várható.