Polgárőrt is jutalmazott a JNSz Megyei Önkormányzat

2020. augusztus 17. 11:20
Polgárőrt is jutalmazott a JNSz Megyei Önkormányzat
A jász és kun kapitányok bevonulása nélkül, a megszokott díszelőadásokat mellőzve adta át 2020-as kitüntető díjait a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat 14-én, pénteken, a szolnoki megyeházán tartott ünnepi ülésén.   

Az augusztus 20-ai állami ünneppel összekötött eseményen azokat díjazták, akik Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyes szakterületen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.
Szent István nem csak azzal alkotott maradandót, hogy államot, de szuverén államot alapított, amelyben kimagasló a családok szerepe – hangsúlyozta az eseményen a közgyűlés elnöke. Hubai Imre szerint Magyarországnak és Jász-Nagykun-Szolnok megyének ma is azokra az identitást őrző értékekre van szüksége, amelyeket már államalapító királyunk meghatározott. Hubai Imre szólt a Magyarok Kenyere programról is. Mint mondta, a magyar gazdák önzetlen felajánlásának köszönhetően ismét jut gabona a határon túli rászorulóknak.
Nem könnyű ma Jász-Nagykun-Szolnok megyében kitüntető díjakhoz jutni, hiszen számos kimagasló teljesítmény közül kell választani, ha folytatjuk közös a munkát, további sikerek jönnek még – mondta pohárköszöntőjében a megyei kormánymegbízott. Dr. Berkó Attila megköszönte a kitüntetésben részesülők és felkészítőik munkáját, és gratulált teljesítményükhöz.

A díszünnepségen mások mellett elismerést vehetett át Bertalan László, a Jászladányi Nagyközségi Polgárőrség Egyesület elnöke is, aki a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendészeti És Közbiztonsági Díjat kapta meg.