Rangos elismerésben részesültek a szolnoki polgárőrök

2021. október 20. 07:18
Kedden a Megyeházán tartotta soros ülését a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság,  ( JNSZ Megyei Védelmi Bizottság) ahol átadták a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Védelméért emlékplakettet.  Ez az elismerés olyan személyeknek, vagy egyesületeknek adható, akik, vagy amelyek kiemelkedő munkát végeztek a térségben élők biztonságáért.
20211020-szolnokvedelme2Az idén többek között a Szolnok Városi Polgárőr Egyesületnek ítélte oda a JNSZ Megyei Védelmi Bizottság ezt a rangos elismerést, mégpedig a pandémia időszaka alatt végzett munkájáért, amellyel nagyban hozzájárult és egyben segítette Szolnok önkormányzatának zavartalan működését, az egészségügyi védekezést.

Az egyesület polgárőrei önként vettek részt a pandémia elleni védekezés ideje alatt a város által készíttetett maszkok lakosok számára való kiosztásban, azok használatának ellenőrzésében. Segítették az időseket a napi élelmiszereik beszerzésében, gyógyszereik kiváltásában, valamint azoknak az idősekhez való juttatásában. Az elismerést Dr. Berkó Attila kormánymegbízott, egyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság elnöke adta át Jóvér Zoltánnak, a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület elnökének.

szöveg és fotó: Dr. Hanga Valéria