Sikeres év áll a Szolnok megyei polgárőrök mögött

2021. augusztus 01. 22:30
Július utolsó napján tartotta küldött közgyűlését a Jász-Nagykun-Szolno Megyei Polgárőr Szövetség Szolnokon, a Megyeháza dísztermében.
20210801-szolnokkgy A Küldött- Közgyűlésen részt vettek a társhatóságok és a rendvédelmi szervezetek vezetői, többek között az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-alföldi Régió Igazgatóság igazgatója, Harhai Zsolt r. ezredes, valamint Dr. Rádi Norbert r. ezredes, rendőrségi főtanácsos , a Jász- Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, akik köszönetüket fejezték ki a polgőtöknek az elmúlt időszakban végzett munkájukért.
Szabó Zoltán a megyei szövetség elnöke az elmúlt évről számolt be, majd az idei év feladatait , céljait határozta meg. Megemlékezett arról, hogy az Országos Polgárőr Szövetség ebben az évben ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját. 
Dávid Éva gazdaságvezető a 2020. évi közhasznúsági jelentést ismertette, majd a szövetség ez évi költségvetés tervezetét terjesztette a küldött- közgyűlés elé, amit elfogadtak az elnök előző évi munkáról szóló beszámolójával együtt . 
A felügyelőbizottság jelentését a jelenlévőkkel Gácsi Attila, az FB tagja ismertette, amely szerint a megyei szövetség működése, gazdálkodása mindenben megfelel a törvényeknek, az egyesületek ellenőrzése során kisebb hiányosságok hiánypótlására hívta fel az FB az egyesületeket, amelyeket pótoltak. A pandémiás időszakban az egyesületek munkavégzésében új elemként jelentek meg a lakosság számára végzett karitatív feladatok. 

A küldött- közgyűlés tagjai OPSZ küldöttet majd választási és jelölő bizottsági tagot választottak. 
Végezetül elismeréseket adtak át kiváló munkát végző polgárőröknek.

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a fotóra!

szöveg: Dr. Hanga Valéria
fotó: Sebestyén Jenő