Sikeres volt a tiszafüredi polgárőr tábor

2016. július 28. 10:25
Sikeres volt a tiszafüredi polgárőr tábor

18 fiatal nyaralhatott július 10-15. között Tiszafüreden a Tiszafüredi Városi Polgárőrség és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség jóvoltából. A sok pozitív visszajelzés szerint a tábor sikeresnek mondható.

A Tiszafüredi Halas Napok összművészeti fesztivál záró napjára érkezett meg az a tizennyolc ifjú polgárőrből álló csapat, amely a Tiszafüredi Városi Polgárőrség és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség jóvoltából egy nyári táborozáson vehetett részt. Vasárnap délután érkeztek a táborozók az Albatrosz Kempingbe, akiket Kövér Gábor, a Tiszafüredi Városi Polgárőrség elnöke fogadott. A diákok Tápióság, Tápiógyörgye, Tápiószentmárton, Budapest és a Nógrád megyei Héhalom, illetve Buják településekből érkeztek, akik a péntekig tartó programokon aktívan vettek részt.
A szervezők is oda figyeltek arra, hogy a gyerekeknek feledhetetlen élményeket adjanak. Volt Republic koncert, vadregényes útvonalon csónakázás az élő Tiszán, mindennap strandolási, fürdőzési lehetőség, aktív kikapcsolódás, alkoholmentes koktélozás és a tanulás mellett sok-sok pihenés. Megcsodálhatták a környék különleges növény- és állatvilágát, megtanulták a kenuevezést, bejárták a környék nádasokkal szegélyezett – helyenként meglehetősen szűk – csónak-útjait. Volt polgárőr elméleti oktatás, légpuska lövészet, strandfoci, tűzoltó bemutató, de természetesen meglátogatták Tiszafüreden a Kiss Pál Múzeumot is.

Mi már évek óta táboroztatunk mert itt, a Tisza illetve a Tisza-tó mellett sokkal olcsóbban ki lehet jönni, mint a Balatonnál - mondta Kövér Gábor, aki még hozzátette – a gyerekek nagyon jól érezték magukat, volt aki úgy fogalmazott, hogy élete leg szebb nyarát töltötte itt. Persze elsődlegesen az oktatás, a tanulás volt a feladat, de szabadidőben sokat játszottak, pihentek, fürödtek a fiatalok. 

Kövér Gábor hangsúlyozta, hogy a táborozás költségeit a Pest Megyei Polgárőr Szövetség finanszírozta.