Tisztújítás a Szolnok megyei közgyűlésen

2016. április 18. 21:52
Tisztújítás a Szolnok megyei közgyűlésen
Fontos kérdésekben döntött a hétégén lezajlott polgárőr küldött közgyűlés Szolnokon, a megyeháza dísztermében.

Küldött közgyűlés tartott április 16-án, Szolnokon, a megyeháza dísztermében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetség. Elsőként egy perces néma felállással és főhajtással tisztelegtek Kovács Imre, volt Veszprém megyei elnök előtt, akit a gyűléssel egy időben kísértek utolsó útjára a monostorapátii temetőben.

Kolozsi József megyei elnök értékeli a Jász-Nagykun-Szolnok megyei polgárőrök 2015. évi teljesítményétEzután kezdődött el az érdemi munka, melynek részeként értékelték az elmúlt év eredményeit, amelyről Kolozsi József megyei elnök számolt be a résztvevőknek, akik elfogadták a beszámolót, illetve jóváhagyták a szövetség 2016-os terveit. Az elnök elmondta, több mint háromszázezer órát töltöttek szolgálatban a megye polgárőrei, amelynek közel egyharmadát a rendőrséggel közösen végezték. Kolozsi József kitért az eredményekre is, hiszen több ezer jelzéssel éltek a rendőrség felé, több száz alkalommal nyújtottak segítséget az egyenruhások az arra rászorulóknak.

A legsarkalatosabb kérdés mégis a vezetőség megújítása volt, ugyanis a törvény értelmében az eddig öt fővel működő elnökséget 12 fősre kell bővíteni. Az új tagok a küldöttek előtt is vállalták az új megbízatást, végül rövid vitát követően nagy többséggel megszavazták az új elnökségi tagokat, akik azonnal meg is tartották első gyűlésüket, amelyben elosztották a feladatokat. A polgárőrség stratégiája, hogy nyit a települések felé, ezért az új tagok egy része településvezetőkből áll, így hatékonyabbá tehető a felmerülő problémák megoldása.

Az esemény zárásaként elismeréseket, okleveleket adtak át a legjobban teljesítő polgárőröknek és egyesületeknek egyaránt, valamint köszönetet nyilvánított a megyei szövetség azoknak, akik egész évben támogatták a szervezet működését.