Díjazták a legaktívabb kátyúvadászokat

2014. július 01. 23:19
Díjazták a legaktívabb kátyúvadászokat
A Generali a Biztonságért Alapítvány 2014 júniusában ismét díjazta a legaktívabb kátyúvadászok munkáját, a nyertesek közt pedig Héhalom Polgárőrsége is megtalálható.
Az idei évben a katyuvadasz.hu oldal közel másfél hónapon keresztül várta felhasználóitól az ország különböző pontjain található kátyúk fényképét és leírását. A verseny május végén ért véget, júniusban pedig a három legaktívabb kátyúvadász a Generali központjában vehette át a nyereményét a kezdeményezés kabalájának számító kátyúszörnytől, valamint az alapítvány munkatársaitól. Héhalom Polgárőrsége már a verseny indulása előtt is aktív felhasználója volt a honlapnak, a másfél hónap alatt pedig további kátyúkkal bővítették a kátyúk listáját, és folyamatosan frissítették a korábban regisztrált úthibák adatlapját is. Kátyúvadászatuk jutalma egy okostelefon és egy Kátyúvadász póló lett.
A versenyt indító Kátyúvadász egy olyan közösségi kátyúfigyelő rendszer, amely azért jött létre, hogy kapcsolatot teremtsen az autósok és a közútkezelők közt, ezzel elősegítve a hazai utak állapotának javítását. A webes vagy okostelefonos alkalmazás segítségével az autósok és biciklisek egy interaktív térképre tölthetik fel az általuk felfedezett, zavaró kátyúkat. A feltöltött kátyú állapotát ezt követően bárki ellenőrizheti, és akár azt is jelezheti, ha időközben kijavították. A térkép segítséget nyújt a közlekedés résztvevőinek, hogy melyek azok a kátyús útszakaszok, amelyeket érdemes elkerülni, de legalábbis óvatosabban közlekedni arrafelé.