Együttműködés a bevándorlási hivatallal

2014. február 09. 14:10
Együttműködés a bevándorlási hivatallal
Továbbra is együttműködik a Vas-, a Zala- és a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség migrációs csoportjaival a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága.
2014. február 06-án együttműködési értekezleten beszélték meg a tavalyi eredményeket és az idei évi főbb feladatokat a Nyugat-dunántúli régióban lévő megyék polgárőr szövetségi elnökei és a BÁH Nyugat-dunántúli RIG. vezetői.

A résztvevők megismerhették azt, hogy a polgárőr szövetségek migrációs csoportjai részt vettek a megyék területén az illegális migráció elleni fellépésben, közös ellenőrzésekben a BÁH győri regionális igazgatóságának munkatársaival közösen. A BÁH részt vállalt a polgárőrök felkészítésében, szakmai ismereteik megalapozásában.

 

A hatóság képviselői egyebek mellett nagy sikerként értékelték azt is, hogy a rendőri szervekkel közösen a Vámosszabadi polgárőrök is segítettek leleplezni egy magyar állampolgárságú betörőt, tolvajt, aki a területen a sorozatbetöréseket végrehajtotta.

 


Egyetértés volt abban, hogy a felek megújítják az együttműködési megállapodásokat, és még az első félévben felkészítik a migrációs csoportokba jelentkező polgárőröket a jogellenes tartózkodású és tevékenységű külföldiek kiszűrésének, felderítésének módszerére. Egyben javaslattal éltek az országok szervek felé, hogy pozitív tapasztalatok alapján országosan is létrehozhassák a polgárőrség migrációs csoportjait.