Kitüntették Peszt Pétert

2014. október 29. 19:53
Kitüntették Peszt Pétert
A Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatával térhetett haza a Honvédelmi Minisztérium társadalmi szervezetek számára rendezett ünnepségéről.
Október 22-én tartotta a Stefánia Palotában a Honvédelmi Minisztérium a társadalmi szervezetek számára rendezett ünnepségét. A rendezvényen többek közt jelen volt Boross Péter volt miniszterelnök, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, Gyenes Judit, a néhai Maléter Pár vezérezredes özvegye, Erdélyi Lajos dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal honvédelmi főosztályvezetője, illetve Kun Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Az ünnepségen elismeréseket adtak át a társadalmi szervezetek által felterjesztett polgári személyeknek és nyugállományú katonáknak, így a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát kapta Peszt Péter, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A Somogy megyei polgárőr vezetőt meglepetésként érte a kitüntetés, amelynek nagyon örül. Peszt Péter úgy véli, ezzel elismerték a társadalomért és az ország biztonságáért tett kimagasló társadalmi munkáját, és a jövőben is mindent meg fog tenni a fiatalok bevonásáért mind a honvédelem, és mind a társadalmi bűnmegelőzés területén.
Nem Peszt Péter volt az egyetlen polgárőr, aki elismerést vehetett át a rendezvényen. A Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát kapta dr. Czapáry-Martincsevics András, a Győr-Újvárosi Polgárőrség Ellenőrző Bizottságának elnöke, aki a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként vehette át azt.

A két polgárőrt elismerésre a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület, mint a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének tagja terjesztette fel. A szervezet elnöke, Bozsóky Ferenc elmondta, hogy egyesülete bajtársi egyesület is, amely nem csak a vízi polgárőri feladatokat látja el, hanem foglalkoznak nyugállományú katonákkal, hazaszeretetre neveléssel, illetve hadisírok gondozásával is.


Magyar Márk László