Megnyitotta kapuit a II. Országos Lovas Polgárőr Szemle Lakiteleken

2013. július 06. 08:18
Megnyitotta kapuit a II. Országos Lovas Polgárőr Szemle Lakiteleken

2013. július 6-án megnyitotta kapuit Lakiteleken, a Holt-Tisza partján a III. Tőserdei Lovasnapok és II. Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Verseny.

A rendezvény megnyitóján köszöntőt mondott Lezsák Sándor fővédnök, az Országgyűlés alelnöke, Dr. Túrós András védnök, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Felföldi Zoltán Lakitelek polgármestere. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter nevében, Dr. Kerényi János Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízott életmentő emlékérmet adott át Balla István nyárlőrinci polgárőrnek, aki 2011. és 2012. nyarán vízbe fulladástól mentette meg embertársai életét.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és Madari Róbert, a Lakiteleki Polgárőr Egyesület elnöke  átadták Lezsák Sándor részére a polgárőr igazolványát. Lezsák Sándor régóta aktív polgárőr Lakiteleken, új igazolványát az igazolványcsere keretében kapta meg.

Dr. Túrós András tiszteletbeli polgárőrré fogadta Dr. Sótonyi Károlyt a Szent István Egyetem Állatorvos Tudományi Karának dékánját és Dallos Gyulát, a díjlovaglás Örökös Magyar Bajnokát.

A holt Tiszában a hazai western lovaglás alapítói közül a Partizán Cowboyok Nemzetköi Kultúráis Egyesület tagjai látványos ló úsztatást mutattak be, majd a Tiszakécskei Lovas Egyesület zenés fogat karüsszel bemutatót tartott. A dunaújvárosi Pannon Polgárőrség büszkesége, Perjési Tímea lovas polgárőr szabadidomítási bemutatója nagy sikert aratott Szambával a 17 éves arab félvér pej kancával.

A Lovasnapok vendége volt Dallos Gyula, Magyarország Örökös Bajnoka, világbajnok lányával Dallos Zsófiával aki 1985 óta versenyez díjlovaglásban - nyílt edzést mutattak be a lovas polgárőrök oktatására. Délután kezdetét vette a lovas polgárőrök versenye, mely vasárnap folytatódik. Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas színművész énekes lovas előadásával varázsolta el a közönséget, majd Bársony Anett nyolcostoros világszáma után az este a Kösöntyű Néptánccsoport műsorával, táncházzal zárult.

A kétnapos rendezvény második napjára is minden kedves érdeklődőt vár az Országos Polgárőr Szövetség és Lakitelek Önkormányzata.

Budapest, 2013. július 06.

Országos Polgárőr Szövetség